Garaža je prostor za ustvarjanje

Ime izhaja iz dejstva, da je marsikatero podjetje svojo prvo poslovno idejo ter prototip razvilo v domači garaži.

Garaža je delovni prostor, kjer lahko udeleženi najdejo orodje in stroje za obdelavo kovin in lesa, pripomočke za izdelavo tiskanih vezij, računalnike, 3D tiskalnik, laboratorijske pripomočke in še marsikaj…

Delavnica v prvi vrsti nudi praktično izobraževanje, kar je ključno vodilo projekta. Dejavnosti Garaže v praksi delujejo kot dopolnilni člen osnovnim in srednjim šolam. Učenci pridobivajo izobrazbo iz področij znanosti in tehnologije skozi izkustveno učenje ter projektno delo.

KREATIVNE DELAVNICE

Vsako prvo sredo v mesecu.

Brezplačna udeležba, potrebna prijava.

7. februar 2024, 17.00 – 19.00 v Garaži

IZDELOVANJE PTIČJE KRMILNICE

RAZPRAVE V ŽIVO

Predvidovma zadnjo sredo v mesecu.

Brezplačna udeležba, potrebna prijava.

28. februar 2024, 18.00 v Garaži

ELEKTRIČNI AVTO – DA ALI NE?

GARAŽNI KROŽEK

Vsako soboto dopoldan.

Brezplačna udeležbe, potrebna prijava.

10. februar 2024, 10.00 – 11.30, v Garaži

OBVESTILO: 17. in 24. februarja krožek odpade, nadaljuje se 2. 3. 2024.

Mentorstvo

Garaža je namenjena izobraževanju na področju znanosti in tehnologije skozi projektno delo pod vodstvom mladih mentorjev, strokovnjakov iz tehničnih smeri in je odprta vsem, ki bi na teh področjih radi ustvarjali. Mentorski programi temeljijo na predvsem praktični izkušnji.

Šolsko leto 2023/24

V šolskem letu 2023/24 izvajamo mentorske programe, ki se jim lahko priključite:

  • Mentorski program Garaža je namenjen osnovnošolcem (tretje tirade), srednješolcem, ki si želijo praktičnega inženirskega znanja, ki ga ne morejo dobiti v šoli in mladim 15-30 let, ki želijo izdelali prototip in pridobiti znanje iz STEM področij.
  • Mentorski program za otroke – Garažni krožek je prilagojen otrokom (druga triada), da osvojijo temeljna osnovna znanja tehnike, elektrotehnike, strojništva in programiranja.

Nudimo mentorstvo pri uresničitvi podjetniških idej, pomoč pri izdelavi prototipa ter podporo pri sodelovanju na tehničnih natečajih!

Popravljalnica

Garaža nudi svoje delovne prostore ter orodja za raznorazna ročna dela ter popravila tudi odraslim.

Garaža je na Vilharjevi ulici 20q v Ajdovščini (ob mostu čez Lokavšček) odprta za popravila in posvete predvidoma vsak delavnik od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro.

Sam svoj mojster

Popravljalnica Garaža je s projektom Sam svoj mojster z vsemi orodji in delovnimi prostori namenjena uporabnikom, ki si znajo sami popraviti nedelujoč izdelek, uporabnikom, ki doma nimajo orodja potrebnega za popravilo ali nadgradnjo izdelka ali uporabnikom, ki potrebujejo delovni prostor za uresničevanje lastnih mojstrskih projektov.

Če imate doma poškodovan izdelek, ga nikar ne zavrzite, pač pa ga prinesite v Garažo, kjer ga lahko popravite sami, preoblikujete ali nadgradite z brezplačno uporabo orodja.

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo je v Garaži namenjeno otrokom od 6. do 12. leta starosti med poletnimi in jesenskimi počitnicami.

Ulične delavnice

Pripravljen program temelji na inovativnem prenosu znanja in dediščine na ustvarjalen ter igriv način. Prilagojen je ciljni skupini otrok od 6. do 12. leta starosti in pripomore k kvalitetnemu preživljanju prostega časa, tako v naravi kot v delavnici. Z veliko izkustvenega izražanja otroke motivira za kreativno ustvarjanje in nezavedno učenje.

Počitniško varstvo Ulične delavnice je sestavljeno iz pet-dnevnih različnih tematskih delavnic. Delavnice so namenjene temu, da otroci preživijo čas v naravi in se na zabaven ter igriv način seznanijo z lokalnim okoljem in začnejo opazovati svet okoli sebe.

Delavnice se izvajajo v Garaži, na prostem, na lokacijah, ki so povezane s tematiko dneva. Otroci spoznavajo mesto Ajdovščina saj so kulturna, naravna ter industrijska dediščina pomemben element naše identitete.

Novice

14 hours ago

Razprave v ⚙Garaži📌Včerajšnja debata v Garaži 🚗🔌 𝐄𝐥𝐞𝐤𝐭𝐫𝐢𝐜̌𝐧𝐢 𝐚𝐯𝐭𝐨 𝐝𝐚 𝐚𝐥𝐢 𝐧𝐞 je bila zelo živahna. Mnenja so se najbolj 💡»iskrila« okoli smiselnosti nakupa in uporabe električnega vozila. Moderator 𝐃𝐚𝐫𝐣𝐨 𝐔𝐫𝐬̌𝐢𝐜̌ je vmes večkrat hudomušno pripomnil, da pri tem ključno vlogo igra dejstvo kakšnega značaja je posameznik in kakšne so njegove navade. 🎯V marcu bo na sporedu debata 𝐍𝐞𝐤𝐚𝐣 𝐣𝐞 𝐯 𝐳𝐫𝐚𝐤𝐮, ki jo bo vodil 𝐆𝐫𝐢𝐬̌𝐚 𝐌𝐨𝐜̌𝐧𝐢𝐤. 👉Sledite nam! ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 days ago

🎯Danes v Garaži!#Ajdovščina #Garaža 𝙀𝙡𝙚𝙠𝙩𝙧𝙞č𝙣𝙞 𝙖𝙫𝙩𝙤 – 𝙙𝙖 𝙖𝙡𝙞 𝙣𝙚?Sodobna avtomobilska industrija je vse bolj zaznamovana s trendom naraščajoče elektrifikacije voznega parka. Na razpravi, ki bo 28. 2. 2024 ob 18.00 v Ajdovski Garaži se bodo poglobili v ozadje tega premika, razkrili ključne izzive in prednosti ter se osredotočili na praktične vidike, ki zadevajo nas - povprečne potrošnike. Debato bo modeliral Darijo Uršič.Kaj lahko pričakujete:• Razkritje glavnih izzivov pri elektrifikaciji avtomobilov.• Razprava o praktičnih vidikih trenutnih trendov in njihovem vplivu na nas, uporabnike.• Pogovor o prihodnosti voznega parka in kako se lahko prilagodimo spremembam.Pridružite se na tej dinamični delavnici ter skupaj odkrijte, ali je električni avto prava izbira za vas!Na delavnice in razprave je obvezna prijava preko elektronske pošte institut@zavod-beta.si ali preko spletne strani www.garazawajdusna.si - zavihek napovednik dogodkov.Projekt sofinancira Ministerstvo za vzgojo in izobraževanje URSM.Garaža je odprta vsak delovnik med 9.00 in 17.00 in je s svojimi orodji in prostori na voljo vsem, ki bi si radi kaj izdelali in popravili, pa zato nimate primerne opreme. ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

Razprava v Garaži📌𝐄𝐋𝐄𝐊𝐓𝐑𝐈𝐂̌𝐍𝐈 𝐀𝐕𝐓𝐎 - 𝐃𝐀 𝐀𝐋𝐈 𝐍𝐄❓V sredo, 28. februarja 2024 ob 18.00 v Garaži (Vilharjeva ulica 20q).👇Prijavite se!👇garazawajdusna.si/dogodki/elektricni-avto-da-ali-ne/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Donatorji in podporniki

OSTALI DONATORJI

AGROTES d.o.o, ARCHA INGINERING d.o.o., Avtovleka in popravila Martin Štucin s.p., AS system d.o.o, Bartog d.o.o., Baumit, Birobit.si, Biterra d.o.o., B. Makovec Transport d.o.o., Bosch, Bott.si, Crono d.o.o., Dragec Kobal s.p., El. dom servis Davorin Kodele s.p., Elektronabava, Elektro stik Anton Lulik s.p., Elektroservis Borut Mislej s.p., Elsing d.o.o., EKSTEL d.o.o., Energe.si, Euroton, Feraprom d.o.o., Fluidmaster, Frčo Moto Trgovina, Galma d.o.o., Gas Vertejba, Gorenje, Haberkorn d.o.o., Inpro d.o.o., Instrumentation tehnologies d.o.o., Interdiscont, I2G d.o.o. – Eagelshop.si, Jaklič – Inox oprema, Kar Impex d.o.o., KA3 d.o.o., Knaufsolution d.o.o., Kolpasan, Kovinarska delavnica Del Fabrro d.o.o., Kovinarstvo Damijan Šinigoj s.p., Lesna vrata d.o.o., Mago d.o.o., Mahle, Ma-ko računalniški sistemi d.o.o., MARMET d.o.o., Matica d.o.o., MDM d.o.o., Megatehnika d.o.o., Metra trade.eu, METIS d.o.o., Mikro+Polo d.o.o., Motos, Omega AIR d.o.o., PAM d.o.o., Poceni PC.si, Robeks d.o.o., Sartorius BIA Separations d.o.o., SAS Trade d.o.o., Semenič Transport d.o.o., Spekter d.o.o., Splošna elektromehanika Tonči Valič s.p., SPORTSTIL KART d.o.o., Tajfun LIV d.o.o., TAPRO d.o.o., TEHNOCOM d.o.o., Tekom d.o.o., TEM Čatež d.o.o., Tinck inženiring d.o.o., Transport Damijan Furlan s.p., Varesi d.o.o., Velo d.o.o. .