GARAŽA WAJDUŠNA

urnik: pon – pet, 9.00 – 17.00

GARAŽA WAJDUŠNA

Vilharjeva ulica 20q (ob mostu čez Lokavšček)

GARAŽA WAJDUŠNA

mentorstvo za učence, dijake in mlade odrasle

GARAŽA WAJDUŠNA

predstavitev STEAM poklicev

GARAŽA WAJDUŠNA

kreativno ustvarjanje in razprave v živo

GARAŽA WAJDUŠNA

počitniško varstvo

GARAŽA AJDOVŠČINA

Ime programa izhaja iz dejstva, da je marsikatero podjetje svojo prvo poslovno idejo ter prototip razvilo v domači garaži.

Zavod BETA je v letu 2021 začel z novo aktivnostjo Garaža. Garaža je ustvarjalno-delovni prostor, ki je namenjen medgeneracijskemu prenosu znanja in veščin, predvsem tehničnih in naravoslovnih smeri. Prostor je opremljen z različnimi orodji za ročno in strojno izdelavo izdelkov, kar omogoča raznovrstna praktična izobraževanja ter delavnice. Ključno vodilo projekta je kreativno podjetniško razmišljanje ter povezovanje mladih z lokalnim gospodarstvom.

PRIJAVNICA GARAŽA 2023/24


Garaža

Vilharjeva ulica 20q

5270 Ajdovščina

Ob mostu čez Lokavšček.

Urnik:

vsak delovnik

med 9.00 in 17.00

Garaža je sestavljena iz treh prostorov; v glavnem prostoru (v delavnici) se nahajajo delovne površine, orodja in stroji. Primerni so za obdelavo različnih materialov (les, kovina, plastika,…). Sredinski prostor zajema orodje za obdelavo lesa (kombinirka, tračna žaga in potezna žaga). V kotičku za mlade, v tretjem prostoru se nahajata kopirnica in kavomat. Sveže skuhano kavo lahko spijete na vedno zelenem zeliščnem vrtu Garaže, na udobno oblazinjenem vrtnem paletnem pohištvu, ki je nastalo prav v Garaži.

V okviru opremljanja delavnice smo zagotovili delavniško opremo ter orodje in stroje. Stavba, v kateri se izvaja program Garaža, je v lasti Občine Ajdovščina; Zavod BETA jo je kot organizacija s statusom delovanja v javnem interesu pridobil v brezplačen najem. Sama prenova stavbe je bila financirana iz proračunskih sredstev Občine Ajdovščina ter iz prejetih donacij v dobro Zavoda BETA v letih 2021 in 2022.

Garažo polnijo vsestranski programi in projekti zaradi katerih postaja stičišče ustvarjalnosti, srečevanja in druženja. V teku so mentorski program Garaža, Garažni krožek in popravljalnica Garaža – Sam svoj mojster. Pridružite se lahko kadarkoli, saj srečanja in delavnice potekajo čez celo leto. V času počitnic poteka počitniško varstvo Ulične delavnice v Garaži.

vizitka

Garaža Ajdovščina
Vilharjeva ulica 20q
ob mostu čez Lokavšček, Ajdovščina

Urnik: pon – pet, 9.00 – 17.00

e-pošta: institut@zavod-beta.si

031 316 115 – Valerija Jevšnik, koordinatorka prostovoljskega dela
040 705 376 – Vasja Černic, oskrbnik Garaže

Garaža deluje pod okriljem:

Zavod BETA – Inštitut za razvoj družbe
Štrancarjeva ulica 8, 5270 Ajdovščina

  • matična številka: 1803905000
  • davčna številka: 87032023

Zavod deluje kot neprofitna organizacija za mlade.

POSLANSTVO GARAŽE

Verjamemo, da bomo z aktivnostmi v Garaži na področju izobraževanja otrok in mladih na dolgi rok pripomogli k dodatnemu tehnološkemu in gospodarskemu razvoju v regiji. Pri vzpostavitvi Garaže so sodelovali skoraj vsi možni deležniki: od šolarjev kot udeležencev do študentov kot mentorjev, javnih organov in podjetij, ki so zagotovili prostore in opremo, do navdušencev, ki v ideji vidijo potencial in so vse skupaj dejansko omogočili.

V takem duhu bomo tudi nadaljevali in se trudili, da postane Garaža prostor za nadobudneže iz vseh zgoraj naštetih skupin, stičišče, kjer se bodo ti lahko prosto srečevali in izmenjevali znanje, ideje, izkušnje in informacije.