POPRAVLJALNICA GARAŽA

na voljo od ponedeljka do petka, med 9. in 17. uro

POPRAVLJALNICA GARAŽA

postani sam svoj mojster

POPRAVLJALNICA GARAŽA

brezplačna uporaba orodja in delavnih površin v Garaži

GARAŽA JE DELAVNICA

Garaža poleg svoje primarne dejavnosti – mentorskega programa za otroke – nudi svoje delovne prostore ter orodja za raznorazna ročna dela ter popravila tudi odraslim in mladim, ki želijo tehnično ustvarjati.

GARAŽA JE POPRAVLJALNI PROSTOR

Garaža zajema delovne prostore opremljene z ročnim in strojnim orodjem za obdelavo različnih materialov. Da so ta orodja in prostori čim bolj v uporabi so uporabnikom na voljo za brezplačno uporabo z namenom izdelave ali popravila različnih izdelkov.

V GARAŽI JE LAHKO VSAK SVOJ MOJSTER

Projekt Sam svoj mojster je temeljil predvsem na pridobitvi znanj na tehničnem področju in naravoslovnem področju s pridihom medgeneracijskega predajanja strokovnega znanja.

Nudil je možnosti popravila odsluženih predmetov, možnost razvoja lastnega tehniškega projekta, povečala se je rast zanimanja za tehniške poklice.

sam svoj mojster

Izoblikoval se je medgeneracijski prenos znanja, ki izboljšuje pogoje za večjo vključenost različnih ranljivih skupin.

Ne zavrzite, kar se da popraviti – pridite v Garažo, kjer lahko z brezplačno uporabo ročnega orodja in delovnega prostora popravite ali nadgradite predmete.

Garaža Ajdovščina, Vilharjeva ulica 20q (ob mostu čez Lokavšček) 

je z vso opremo brezplačno na voljo vsem, ki bi si radi kaj izdelali, popravili ali uporabili.

Urnik: pon. – pet., 9.00 – 17.00, kontakt: 040 705 376 – Vasja

PRAKTIČNE DELAVNICE NA TEMO POPRAVIL IN PRIPRAVE ORODJA 

Za uporabnike, ki nimajo tehniškega znanja ali pa bi ga radi poglobili, organiziramo praktične delavnice z izkušenimi obrtniškimi mojstri. V sklopu delavnic bodo s svojim znanjem na voljo za pomoč. Nudili bodo svetovanje pri saniranju predmetov ter uporabi različnih ročnih in strojnih orodij.

PRIPRAVA VRTNEGA ORODJA

Izvedli smo prvo 𝑏𝑟𝑒𝑧𝑝𝑙𝑎𝑐̌𝑛𝑜 delavnico v sklopu aktivnosti Sam svoj mojster – 𝑃𝑟𝑖𝑝𝑟𝑎𝑣𝑎 𝑣𝑟𝑡𝑛𝑒𝑔𝑎 𝑜𝑟𝑜𝑑𝑗𝑎 𝑛𝑎 𝑛𝑜𝑣𝑜 𝑠𝑒𝑧𝑜𝑛𝑜. Tone Kompara je zamenjal nekaj štilov ter nabrusil skrhane škarje ter motike.

PALETNO POHIŠTVO
Mentor Vasja Černic je skupini mladih, ki so dela programa PUM-O Ajdovščina, je pokazal, kako uporabljati orodje, kasneje pa so si znanje prenašali med seboj. Izdelali so paletno pohištvo, klop in mizo za njihov kotiček. Sešili so si tudi blazine, da je kotiček posebej udoben.
ŠIVILJSKA DELAVNICA

Pod mentorstvom Blanke Krapež se je oblikovala skupina, ki je želela osvojiti osnovna šivljska znanja.

Priprava vrtnega orodja na sezono

Anton Kompara, Mizarstvo Hrast iz Lokavca, je vodil delavnico kako pripraviti orodje na sezono

Delavnica izdelave paletnega vrtnega pohištva

Delavnico vrtnega paletnega pohištva je omogočilo lokalno podjetje Incom d.o.o. (Leone), ki nas je oskrbelo z velikodušnim številom odsluženih palet.

Popravljalnica koles

Popravila kolesa smo pripravili s pomočjo Kamplc Racing team iz Ajdovščine.